Pasta met gerookte zalm en roomsaus

Pasta met gerookte zalm en roomsaus

Een romige en smaakvolle pasta die binnen 20 minuten op tafel staat.

Ingrediënten:

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • 250 ml kookroom
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse dille of peterselie voor garnering

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  4. Roer de gerookte zalm door de saus en laat een minuut zachtjes mee verwarmen.
  5. Meng de saus met de pasta en garneer met verse kruiden.
Terug naar blog