Warm gerookte zalm met frisse dillesaus (Speciaal voor de Kerst)

Warm gerookte zalm met frisse dillesaus (Speciaal voor de Kerst)

Een eenvoudig maar smaakvol recept dat perfect is als voorgerecht of lichte lunch.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram gerookte zalmfilet

  • 3 el mayonaise

  • 3 el crème fraîche

  • Rasp en sap van ½ citroen

  • ½ bosje dille, fijngehakt

  • Zout & peper naar smaak

Bereiding:

  1. Meng de mayonaise, crème fraîche, citroenrasp/sap en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snij de zalm in stukken en serveer met een flinke lepel saus op en eventueel extra citroen.

✨ Tips voor kerstpresentatie

  • Serveer de zalm op een grote schaal met takjes dille en citroenpartjes voor een feestelijke uitstraling.

  • Combineer met gegrilde groenten of een aardappelgratin voor een compleet hoofdgerecht.

  • Voor een lichter voorgerecht kun je de zalm verkruimelen en serveren in glaasjes met rucola, avocado en grapefruit – een frisse zalmcocktail

 

Terug naar blog