Warm gerookte zalm met frisse dillesaus (Speciaal voor de Kerst)
Delen
Een eenvoudig maar smaakvol recept dat perfect is als voorgerecht of lichte lunch.
Ingrediënten (voor 4 personen):
-
500 gram gerookte zalmfilet
-
3 el mayonaise
-
3 el crème fraîche
-
Rasp en sap van ½ citroen
-
½ bosje dille, fijngehakt
-
Zout & peper naar smaak
Bereiding:
- Meng de mayonaise, crème fraîche, citroenrasp/sap en dille. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de zalm in stukken en serveer met een flinke lepel saus op en eventueel extra citroen.
✨ Tips voor kerstpresentatie
-
Serveer de zalm op een grote schaal met takjes dille en citroenpartjes voor een feestelijke uitstraling.
-
Combineer met gegrilde groenten of een aardappelgratin voor een compleet hoofdgerecht.
-
Voor een lichter voorgerecht kun je de zalm verkruimelen en serveren in glaasjes met rucola, avocado en grapefruit – een frisse zalmcocktail